Skip to main content

تغییر نام خیابان امیرکبیر در تهران به شهیدان سلامت

 


 اخبار اجتماعی ,خبرهای اجتماعی,نامگذاری معابر و خیابانها
اعضای شورای اسلامی شهر تهران با تصویب ۲ مصوبه کمیته نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران، به تغییر نام و نامگذاری ۲۵ معبر، خیابان و مکان در شهر تهران رای دادند؛ بر این اساس خیابانی را به نام «محمدرضا حافظی» خیر مدرسه ساز نامگذاری و خیابان امیرکبیر در منطقه ۲۲ را به نام شهیدان سلامت تغییر نام دادند. 

به گزارش ایرنا اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز سه‌شنبه در جریان دویست و چهل و دومین جلسه خود دو مصوبه از مصوبات کمیته فرعی نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران را در دستور کار قرار دادند.

 

«محمدجواد حق‌شناس» رییس کمیته نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران به قرائت مصوبات جلسات این کمیسیون پرداخت و اظهار داشت: بر اساس تصمیم کمیته نامگذاری در مصوبه اول این کمیته ۱۴ تغییر نام وجود دارد.

 

وی تاکید کرد: در نامگذاری معابر و خیابانها تلاش شده‌است از نام های تکراری جلوگیری شود.

 

برخی نام‌ها 50 بار در نامگذاری معابر تهران تکرار شده‌است

به گفته حق‌شناس، برخی نام ها بیش از ۵۰ بار در معابر و خیابان‌های شهر تهران تکرار شده‌است که کمیته نامگذاری تلاش دارد از این تکرارها جلوگیری کند.

 

وی گفت: بر این اساس، تغییر نام کوچه رشیدی به «شهید امام‌بودی» در محدوده اختیاریه جنوبی واقع در منطقه ۳، تغییر نام کوچه پوریا به شهیدان «رشیدی» نیا در محدوده اختیاریه جنوبی در منطقه ۳، تغییر نام کوچه طاهری به زورخانه «شیر» در منطقه ۱۴ انجام شده‌است.

 

وی ادامه داد: تغییر نام بازار و میوه و تره‌بار شیخ بهایی به «شهرک والفجر» واقع در محدوده منطقه ۶، تغیر نام بن بست بی‌نام به بن بست «شمش» در حد فاصل خیابان کارگر تا خیابان غفاری واقع در منطقه ۱۱، تغییر نام بن‌بست بی‌نام به بن‌بست «دوم» واقع در منطقه ۱۱ در کمیته نامگذاری مصوب شد.

 

حق‌شناس ادامه داد: تغییر نام کوچه هدیه به «شمشک» واقع در منطقه ۳، تغییر نام خیابان فرزان به شهید «عباسعلی وکیلی» در محدوده بلوار نلسون ماندلا واقع در منطقه ۳، تغییر نام کوچه مروارید به شهید «ابراهیم محمدبیگی» واقع در منطقه ۳، تغییر نام خیابان نوساز به شهید «علی اصغر سلیمانی» در محدوده شادآباد واقع در منطقه ۱۸ نیز از دیگر مصوبات کمیته نامگذاری است.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران، گفت: تغییر نام خیابان نوساز به شهید «علی عابدی» واقع در منطقه ۱۸، تغییر نام میدان نوساز به میدان «شهدای آتش نشان» در محدوده خیابان ۱۳ آبان واقع در منطقه ۲۰، تغییر نام پل نوساز به پل «کرمان خودرو» در محدوده بزرگراه شهید لشکری واقع در منطقه ۲۱ از دیگر مصوبات این کمیته بوده‌است.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: همچنین کمیته نامگذاری به تغییر نام خیابان نوزدهم به شهید «آندرانیک مسیحی» در حدفاصل خیابان میرزایی و خیابان سنایی واقع در منطقه ۶ شهرداری تهران، رای داده‌است.

 

حق شناس در ادامه با اشاره به دومین مصوبه کمیسیون نامگذاری که موجب تغییر نام و نام گذاری ۱۱ معبر شده است اظهار داشت: تغییر نام خیابان امیرکبیر به شهیدان «سلامت» در منطقه ۲۲، تغییر نام خیابان سراج به شهید شهروز «مظفری نیا» در منطقه ۴، تغییر نام درمانگاه شهرداری منطقه ۳ به نام شهید «حبیب جریری» در کمیته نامگذاری انجام شده‌است.

 

وی ادامه داد: تغییر نام خیابان سروناز به نام پرفسور «احمدپارسا» واقع در منطقه ۲۲، تغییر نام خیابان کوهسار به نام «محمد اوراز» واقع در منطقه ۲۰، تغییر نام فرهنگ به دکتر «محمود افشار»، تغییر نام معبر اختصاصی فرمانداری به شهید «قربانعلی احمدی» و تغییر نام خیابان نظامی به دکتر «محمدرضا حافظی» در محدوده خیابان شریعتی واقع در منطقه ۱، از دیگر تصمیمات کمیسیون نامگذاری بوده‌است.

 

به گفته وی، اعضای کمیته نامگذاری همچنین به تغییر نام کوچه ششم به شهید «حسین محمودی «با حفظ شماره در محدوده تهرانسر واقع در منطقه ۲۱، تغییر نام خیابان بی نام به خیابان «ترگل» ۱ واقع در منطقه ۲۲، تغییر نام خیابان بی نام به «ترگل ۲» واقع در منطقه ۲۲، رای دادند.

 

حق شناس ادامه داد: تغییر نام خیابان بی نام به خیابان «تندرستی» حد فاصل بلوار پژوهش واقع در منطقه ۲۲، تغییر نام بن بست اول به شهید «امیر حیدری» واقع در منطقه ۲، تغییر نام خیابان حمید به خیابان «گرشاسب» واقع در منطقه ۲ از دیگر مصوبات این کمیته بوده است.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: تغییر نام میدان نوساز به نام میدان «تلو» در محدوده حکیمیه، تغبیر نام بن بست بی نام به بن بست «موژان» واقع در منطقه ۲۰، تغییر نام بن بست محمدی به استاد «علی راهجیری» واقع در منطقه ۹،

 

تغییر نام خیابان چهارم دریان نو به استاد «حسین زمر شیدی» واقع در منطقه ۲ از دیگر مصوبات کمیته بوده است.

 

وی گفت: همچنین یا رای اعضای کمیته‌ نامگذاری، کوچه موسوی به شهید «علیرضا کرمعلی» در محدوده پیروزی واقع در منطقه ۱۴، بن بست مختاری به شهید «مرتضی عرب زاده» واقع در منطقه ۱۵، بن بست بی نام به «گل زاد» واقع در منطقه ۲۱ تغییر نام یافت.

 

به گفته وی، در این کمیته مقرر شد که کوچه دهقان به شهید «لشکر» واقع در منطقه ۱۴، خیابان بی نام به خیابان «خرد» واقع در منطقه ۲۰ نامگذاری شود.

 

واکنش اعضای شورا

اعضای شورای اسلامی شهر تهران درباره برخی نامگذاری ها و تغییر نام‌ها در این مصوبه کمیته نامگذاری مسائلی را مطرح کردند.

 

«احمد مسجدجامعی» عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر درباره تغییر نام میوه و تره بار شیخ بهایی میدان میوه و تره بار شهرک والفجر اظهار داشت: شیخ بهایی چهره برجسته و از بحرالعلوم های قدیم است که در حوزه‌های مختلف علم از جمله معماری، فقه، عرفان و سایر علوم تبحر داشته است.

 

وی با بیان اینکه روز شهرسازی به نام شیخ بهایی نامگذاری شده‌است ادامه داد: ایشان برغم اینکه تبار لبنانی دارند اما کتابی نیز به شعر فارسی دارند.

Comments

Popular posts from this blog

برج میلاد

  در پایتخت  ایران مکان های زیادی برای گردشگران وجود دارد که در این مطلب می خواهیم به معرفی  برج میلاد   و ویژگی های آن اشاره کنیم. هنگامی که وارد تهران می شوید از جای جای آن می توانید برج میلاد را مشاهده کنید که با شکوه و جلوه اش چشمان شما را به خود خیره می کند. برج میلاد به عنوان   نماد شهر تهران   شناخته می شود که یکی از 6 برج مخابراتی شهور جهان و   نوزدهمین برج بلند جهان   به شمار می آید. مساحت این بنا 13 هزار متر مربع است که در شمال تهران ساخته شده و در زمانی که هوای تهران پاک و بی غبار است تقریبا از تمامی کلان شهر ها قابل مشاهده است و در هر جای این شهر که بایستید میتوانید آن را مشاهده کنید.     برج میلاد تهران را بیشتر بشناسید! پیشنهاد ساختن پروژه برج میلاد در  سال 1370 مطرح شد و در دی ماه 1376 کارگران شروع به ساختن این برج غول پیکر کردند. این برج در 16 مهر 1387 با شعار آسمان نزدیک است افتتاح شد و ساخت آن 11 سال زمان برد. ارتفاع برج میلاد 435 متر است که در نگاه اول می‌توان افتخارات این سازه را در نظر گرفت و از نظر مع...

کاخ سعدآباد

  کاخ سعدآباد یکی از دیگر از کاخ‌های زیبای ایران است. این کاخ بنایی است که در بخش شمالی تهران و در یکی از خوش آب و هواترین قسمت‌های تهران یعنی دربند، و مساحت آن در حدود ۱۱۰ هکتار است. کاخ سعدآباد در دوره قاجار به قصد محل استقرار تابستانی شاهان این سلسله بنا شد. این کاخ در دوره اول و دوم پهلوی نیز مورد استفاده قرار گرفت. مجموعه کاخ سعدآباد شامل ۱۸ موزه است که هر کدام یک کاخ مخصوص خانواده شاهنشاهی بوده است. گفته شده آخرین کاخی که در مجموعه سعدآباد ساخته شد، مربوط به لیلا پهلوی بوده است. در مصالح این بنا از سرب نیز استفاده شده است. دلیل استفاده از فلز سرب در این بنا را ایجاد مقاومت سازه در برابر فرسایش دانسته‌اند. کاخ سعدآباد از کاخ‌های زیبای ایران است که هم اکنون دارای ۱۸موزه است کاخ سفید یا کاخ موزه ملت سعدآباد را می‌توان بزرگترین بخش کاخ‌های سعدآباد دانست. کاخ سبز در سال ۱۳۱۰ شمسی به دستور رضاشاه پهلوی ساخته شد. این کاخ که با سنگ مرمر ساخته شده، دارای تزیینات گچ‌بری زیبایی است. در این کاخ پرده‌های دارای نقاشی‌های رنگ روغن است که محتوای آن‌ها را داستان‌های شاهنامه فردوسی تشکیل ...

دربند

  همانطور که می دانید جاهای دیدنی تهران به یک مورد ختم نشده و تعداد آن ها بسیار زیاد می باشد، دربند یکی دیگر از مناطق دیدنی و گردشگری در پایتخت به حساب می آید، محله   دربند   یکی از قدیمی ترین و معروف ترین مناطع تهران بوده که تاریخچه آن به دوران قاجار باز می گردد. به طور کلی می توان گفت این محله در منطقه شمیرانات و در بخش شمالی باغ سعد آباد قرار گرفته است، آب و هوای بسیار مناسب این منطقه و جاذبه های تفریحی آن امروزه نظر افراد بسیاری را به سمت خود جلب کرده، کمتر کسی را می توان یافت که ساکن پایتخت باشد اما تا به حال نام این منطقه معروف را نشنیده باشد، افراد ساکن تهران معمولا مهمانان خورد را جهت صرف نهار و یا شام به این محله می آورند، اگر شما هم به تهران سفر کرده اید بازدید از این منطقه را در برنامه سفرتان قرار دهید. دربند محله سنتی بوده و مردم محلی آن هنوز ب شکل سنتی زندگی می کنند، جالب توجه است که زبان اکثر مردم این محله "تاتی" بوده اما امروزه به زبان رایج فارسی مسلط می باشند. این محله که در کوه پایه البرز و در ارتفاع 1700 متری از سطح آب دریا قرار گرفته، یکی از راه های دست...