جذابیت های سفر به فعالیت هایی که در طول سفر انجام می دهیم بر می گردد یکی از این فعالیت های بازدید از اماکن تاریخی است. شهر تکاب که در استان آذربایجان قرار دارد مملو از آثار تاریخی است که این موضوع از قدمتی این سرزمین دارد سرچشمه می گیرد. اگر به این شهر سفر کنید بهتر است از دیدار این اماکن غافل نشوید. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ یکی از معروف ترین آثار تاریخی این شهر که ثبت جهانی نیز شده است یعنی تخت سلیمان می پردازیم.
درباره تخت سلیمان
تخت سلیمان در آذربایجان غربی تقریبا در یک فاصله مساوی بین تبریز و همدان در منطقه افشار و 42 کیلومتری شمال شرقی تکاب قرار دارد. در یک دره تپه ای به ارتفاع 50 متر و به شکل بیضی واقع شده که در داخل آن یک دریاچه به عمق 60 متر وجود دارد.
آب این دریاچه از یک چشمه بزرگ آب گرم تامین می شود و آب آن به قدری آهک دارد که رسوب آهکی تشکیل داده و به تدریج کوه تخت سلیمان را بوجود آورده است. بنا به مقتضیات طبیعی این منطقه یک دیوار قطور دفاعی با دو دروازه بزرگ و 38 برج نیم دایره ای شکل کوه را احاطه کرده است.
«سررابرت کرپورتر» در سال 1819 میلادی تخت سلیان را دیده و «هنری رالیس» در سال 1838 میلادی برای نخستین مرتبه به توصیف این محل پرداخته است. مطالب جدید درباره این محل در سال 1937 از طرف پرفسور «اشمیت» توام با عکس های هوائی روشن و واضح از تخت سلیمان منتشر گردید و در همان سال هیئت اعزامی امریکائی به ریاست «ویلبر» و «پوپ» بدون حفاری به کشف دو ساختمان مکعب شکل هر یک با چهار ستون در داخل ساختمان به عنوان ساختمان های اشکانی موفق گردید. ولی بعد ها مشخص شد که این ساختمان ها هیچ کدام مربوط به دوره اشکانی نیستند.
تخت سلیمان دارای دو دوره ساختمان اصلی بوده است یکی در زمان ساسانیان یعنی قرن سوم پس از میلاد مسیح تا هجوم اعراب به ایران در قرن هفتم میلادی، و دیگری در زمان مغول در پایان قرن سیزدهم میلادی.
Comments
Post a Comment