معرفی قلعه قباد کوار
این اثر تاریخی در کوه های سربه فلک کشیده شهرستان کوار استان فارس قرار دارد، که در بین روستاهای بورکی و اربابی علیا واقع شده است. گفته می شود که این قلعه توسط یکی از حاکمان محلی در زمان ساسانیان ساخته شده است. این قلعه در دوران های مختلف تاریخی همچنان مورد استفاده بود که دلیل آن را در ئسنرسی مشکل به آن باید جست. در زمان سلجوقیان به عنوان قلعه ای برای استحکام و تقویت فرقه اسماعیلیه به رهبری حسن صباح و یارانش کاربرد داشته است. پس می توان گفت این قلعه نیز یکی از قلعه های اسماعیلیان بوده است.
موقعیت و ساختار قلعه
همانطور که قبلا اشاره کردیم، این قلعه بر بلندای ارتفاعاتی قرار دارد و می توان گفت تقریبا صعب العبور است. قلعه قباد بر روی یک صفحه سنگی تسخیر ناپذیر که در بعضی قسمت ها ارتفاع دیواره آن به بیش از ۵۰ مترمی رسد قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۲۲۰۰ متر است. برای رسیدن به این قلعه هیچ راه طبیعی نمی توانید پیدا کنید و برای اینکه از آن دیدن کنید باید از کوه بالا روید. مسیر باریکی در دیواره سنگی تراشیده شده و در بالای آن تونلی رو به بالا در دل کوه کنده شده که حدود ۱۰ متر طول دارد و کف آن راه پله ای تراشیده اند و در انتهای این تونل یک تونل دیگر به طول ۲۰ متر قرار دارد. بالای کوه دشتی با مساحت 10 هکتار وجود دارد که قلعه قباد کوار و چند آب انبار در آن قسمت ساخته شده بود. چیزی که امروزه از محوطۀ قلعه باقی مانده، شامل مخروبه چندین اتاق مجزا و چند آب انبار که در دل سنگ تراشیده شده است می شود، که تنها یکی از آب انبارها سالم مانده است.
برای سفر به کوار می توانید از اتوبوس استفاده کنید و بلیط اتوبوس را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و خریدی امن و سریع را تجربه کنید.
راه های دسترسی
برای اینکه بتوانید به دیدن این بنا بروید باید به 40 کیلومتری شهر کوار سفر کنید. که این کار هم از طریق خودرو شخصی و هم با کمک وسایل حمل و نقل عمومی امکان پذیر است.
بازدید از قلعه
برای بازدید از این مکان باید از کوه بالا بروید، پس اگر توانائی این کار را ندارید به هیچ عنوان به دیدن آن نروید. در ضمن در تنگه آن چشمه ای به نام چشمه قلات وجود دارد، که می توانید از آن نیز دیدن کنید و لحظات خوشی را در آن بگذرانید. چشمه قلات غار کوچکی است که ارتفاع دهانه آن حدود ۲ متر است و از سقف آن آب می چکد، ساکنان قدیمی قلعه، ۵ خمره سفالی به قطر داخلی ۴۵ سانتی متر و عمق حدود ۲۵ سانتی متر در زیر قسمتی که بیشتر قطرات آب می چکد در ساروج کار گذاشته اند و با لبه آنها شکافی برای سرریز آب درست کرده اند، آب خمره ها پس از جمع شدن، به حوضچه ای منتقل می شود. دیدار از این چشمه نیز خالی از لطف نیست.
Comments
Post a Comment