Skip to main content

مسجد گله ‌داری

 

تاریخچه

پیشنه ساخت مسجد گله داری به سال 1296 هجری قمری برابر با سال 1258 هجری شمسی بر می گردد. بانی اصلی این بنا یکی از تجار بزرگ بندرعباس به نام حاج عبدالرحیم گله‌ داری بود که پس از گذشت سال ها، پسرش احمد گله ‌داری به عنوان میراث دار او به احداث بناهای دیگری از جمله حمام گله ‌داری و عمارت کلاه ‌فرنگی گله ‌داری روی آورد. درقسمتی از شبستان این مسجد زیبا یک سنگ نوشته ارزشمند وجود دارد که در سال 1338 هجری قمری نگارش شده است و روی آن نام احمد گله ‌داری به چشم می خورد. گویا ایشان تمام کننده بنای مسجد بعد از پدرشان بوده اند به همین خاطر نام شان بر روی این کتیبه حک شده است. زمین مسجد گله داری متعلق به یک مسجد کوچک از قرن سیزدهم بود که بعدها با صرف هزینه های بسیار زیاد به مسجد کنونی تبدیل شد. اگر به این دیدن این مسجد بیاید این فرصت را دارید که از جاذبه های نزدیک به آن مثل مسجد ناصری، امام ‌زاده شاه محمدتقی، حمام گله‌ داری و مسجد جامع سنیان نیز بازدید به عمل بیاورید. ضمناً باید اشاره کنیم که حمام گله ‌داری اکنون موزه‌ مردم‌ شناسی استان هرمزگان بشمار می رود. این مسجد که به یکی از جاذبه های معروف و پربازدید بندرعباس تبدیل شده از حیث اهمیت تاریخی و فرهنگی که دارد با شماره‌ 1595/3 در لیست آثار ملی کشور ثبت شده است. اگر از دوستداران بناهای تاریخی و مذهبی هستید، پیشنهاد می کنیم که بازدید از مسجد گله داری بندرعباس را در برنامه گردشگری خود داشته باشید. با خرید بلیط هواپیما بندرعباس می توانید از هر نقطه کشور، سفری یکسره به این شهر را تجربه کنید.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

مسجد گله داری به وسیله مسلمانان اهل تسنن احداث شده است که معماری آن شباهت زیادی به معماری مساجد اعراب حجاز دارد. در واقع با ورود به این فضای روحانی اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب می کند همین معماری و نوع ساخت بناست. پلان این مسجد به صورت مربعی بوده و ستون های بلند آن زبیایی خاصی به بنا بخشیده اند. صحن مسجد گله داری بزرگ و بی آلایش بوده است و در آن تزئینات خاصی نمی بینید. هدف از این کار سادگی و جلب توجه مسلمانان به معبود و دوری از تجملات است. چهار طرف مسجد را 24 ستون بلند پوشش می دهند که بر پایه های مربع شکل استوار هستند و از 2 متر به بعد، تبدیل به طاق هایی شده اند که با یک گچ بری ساده، نمای خاصی به محیط می بخشند. نمای داخلی شبستان مسجد از نظر زیبایی تحسین برانگیز است. تعداد ستون های داخل آن به 36 عدد می رسد که 16 مورد از آنها مانند ستون های بیرون ساخته شده اند و در مابین شبستان استوار هستند. بقیه ستون ها نیز ارتفاع کمتری نسبت به 16 مورد قبلی دارند و به وسیله طاق ‌های شکسته و گچ ‌بری‌ های ماهرانه با هم پیوند زده شده اند. برای سقف این بنا از ادغام چوب، کلوخ و سیمان استفاده شده است که با تیر‌های چوبی به هم وصل هستند. ناگفته نماند که مسجد گله داری در سال 1354 مورد بازسازی و مرمت واقع شد و به جهت محکم سازی ها از مصالح جدید کمک گرفتند.

https://mrbilit.com/mag/galleh-dari-mosque/

Comments

Popular posts from this blog

برج میلاد

  در پایتخت  ایران مکان های زیادی برای گردشگران وجود دارد که در این مطلب می خواهیم به معرفی  برج میلاد   و ویژگی های آن اشاره کنیم. هنگامی که وارد تهران می شوید از جای جای آن می توانید برج میلاد را مشاهده کنید که با شکوه و جلوه اش چشمان شما را به خود خیره می کند. برج میلاد به عنوان   نماد شهر تهران   شناخته می شود که یکی از 6 برج مخابراتی شهور جهان و   نوزدهمین برج بلند جهان   به شمار می آید. مساحت این بنا 13 هزار متر مربع است که در شمال تهران ساخته شده و در زمانی که هوای تهران پاک و بی غبار است تقریبا از تمامی کلان شهر ها قابل مشاهده است و در هر جای این شهر که بایستید میتوانید آن را مشاهده کنید.     برج میلاد تهران را بیشتر بشناسید! پیشنهاد ساختن پروژه برج میلاد در  سال 1370 مطرح شد و در دی ماه 1376 کارگران شروع به ساختن این برج غول پیکر کردند. این برج در 16 مهر 1387 با شعار آسمان نزدیک است افتتاح شد و ساخت آن 11 سال زمان برد. ارتفاع برج میلاد 435 متر است که در نگاه اول می‌توان افتخارات این سازه را در نظر گرفت و از نظر معماری و ساختار آن را تحسین کرد. از افتخارات این برج می توان به بل

خانه سوگلی ناصرالدین شاه

  خانه انیس الدوله عمارتی که کمتر رهگذری از تاریخچه آن چیزی می داند    خانه انیس الدوله عمارتی که کمتر رهگذری از تاریخچه آن چیزی می داند، ساختمانی است پشت ایستگاه اتوبوس که رنگ سفید بر آن پاشیده اند و خبری از شکوه خانه های قجری در بیرون آن نیست. آنچه در این بنا بیش از هر چیز چشم ها را به سمت خود جلب می کند، تابلوی عریض و طویل «اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران » است. این عمارت تاریخی با 140 سال قدمت، متعلق به فاطمه سلطان خانم انیس‌الدوله، سومین همسر عقدی ناصرالدین شاه قاجار و ملقب به ملكه ایران بوده است.انیس الدوله همسر سرشناس و با نفوذ ناصرالدین شاه (1258-1314) بود و این خانه، که به نام وی شهرت دارد، گویا پس از ترور ناصرالدین شاه محل زندگی وی در آخرین ماه های حیاتش بوده است. انیس الدوله کیست؟ انیس الدوله محبوب ترین و با نفوذترین چهره دربار ناصرالدین شاه بود. مقام او بر سایر همسران شاه برتری داشت و عملا می توان او را ملکه سلطنتی ایران دانست که نشان حمایل آفتاب و تمثال همایونی را از او دریافت کرده بود. انیس الدوله، با اسم اصلی فاطمه، دختر یتیمی بود که توانست تا مرحله سوگلی بودن ان

پل ابریشم تهران

  پل ابریشم یکی از پل‌های شمال شهر تهران است که همه روزه تعداد زیادی از گردشگران برای دیدن جاذبه‌های این منطقه از روی آن می‌گذرند. شاید از خودتان بپرسید که دلیل احداث تعداد نسبتا زیادی پل در این منطقه از شهر چیست؟ با کجارو همراه باشید تا با هم پاسخ این سوال را بیابیم. موقعیت پل ابریشم روی نقشه تپه‌های عباس‌آباد در سال‌های اخیر و با انجام شدن عملیات عمرانی گسترده، به محلی پر از جاذبه‌های گردشگری تبدیل شده است. بسیاری از این پروژه‌ها، مثل احداث پارک طالقانی از پیش از انقلاب اسلامی در دست طراحی و ساخت بوده‌اند و تعداد زیادی مثل پل طبیعت پس از آن طراحی و اجرا شده‌اند.  از جاذبه‌های گردشگری دیگر این منطقه می‌توان به گنبد مینا، پارک آب و آتش، پارک بنادر و پارک نوروز اشاره کرد.