تهران گردی در بهترین پارک های پایتخت
شهر تهران بوستان ها و پارک های بسیاری دارد که از شمال تا جنوب آن پراکنده اند و در مطلب پیش رو به معرفی 9 مورد از بهترین پارک های تهران می پردازیم. در تهران و در پارک های بزرگ این کلانشهر دودآلود شلوغ، فضاهایی وجود دارد که امکانات خاصی در اختیار شهروندان خوش نشین تهرانی قرار گرفته است.
از ماهی گیری و قایق رانی گرفته تا درشکه سواری در بوستان رازی تهران تا امکانات فرهنگی و هنری و ورزشی که در پارک دانشجو و پارک هنرمندان و پارک ساعی مشاهده می کنیم. همه و همه، فرصت خوبی برای گردشگری شهری در روز های زیبای پاییز ۹۵ است.
ده ها پارکی که در تهران قرار دارد، می تواند آخر هفته لذت بخشی را برای عاشقان تهران گردی که فرصت گردش در اطراف تهران و لذت بردن از آبشار ها و دنیای گردشگری زیر زمینی اطراف پایتخت (غارها) ندارند، فراهم کند. این فرصت را از دست ندهید و حداقل برای یک بار هم که شده در سال ۹۵، بوستان های بزرگ قدیمی و جدید تهران را که بعضی از آن ها را شاید باور نکنید، تماشا کنید.
به گزارش پارس ناز امروز قصد داریم شما را به پارک های مناطق شمالی و شمال شرق پایتخت ببریم. با ما در گردشگری در پارک جمشیدیه تا پارک نیاوران، همراه باشید، از جمشیدیه تا نیاوران.
پارک جمشیدیه
پارک جمشیدیه، نامی آشنا برای طهرانی های قدیم و بعضا جدید است. جایی که در دهه شصت و هفتاد، از تفرج گاه های اصلی شهر تهران محسوب می شد اما امروزه به مدد ساخت بوستان های بزرگی در شهرک غرب و بزرگراه حقانی، بیش تر پاتوق آخر هفته های برخی از شهروندان ساکن نقاط شمالی شهر شده است.
پارک جمشیدیه جایی است که اگر به سمت خیابان نیاوران (خیابان شهید باهنر) بروید، روبروی کلانتری نیاوران، خیابان سر بالایی تندی به نام امیدوار است که در انتهای این خبایان، پارک جمشیدیه قرار دارد. اردوگاه شهید باهنر نیز در وسط این خیابان با سربالایی تند قرار دارد.
در واقع بوستان جمشیدیه یا پارک سنگی جمشیدیه از زیبا ترین و دیدنی ترین بوستان های تهران است و با مساحتی حدود ۱۰ هکتار در انتهای خیابان شهید باهنر (نیاوران) واقع شده و از شمال به کوه کُلَکچال، از جنوب به باغ دولو، از شرق به خیابان جمشیدیه و از غرب به جاده کلکچال محدود است. از ویژگیهای اینپارک، دریاچه، آبشار مجاور و نیز آبنماهای سنگی است که جلوهای خاص دارند. همچنین این پارک در ابتدای مسیر اصلی صعود به پناهگاه کُلَکچال قرار دارد.
رفتن به این پارک بدون خودرو، تقریبا سخت است. پارک جمشیدیه، در گذشته باغی بوده که تحت تملک فردی به نام جمشید الدوله قرار داشت و گویا قصد راه اندازی خانه سالمندان داشت. اما بعد ها قسمت وسیعی از ملک خود را به بلدیه تهران داد و امروز این منطقه با نام وی یا همان پارک جمشیدیه نامیده می شود.
پارک جمشیدیه بر خلاف خیلی از پارک های مسطح تهران، پارکی پر از سراشییی و پیچ های تند است. مکانی خنک به خصوص در تابستان و سرد درنیمه دوم سال. چشم انداز زیبای تهران هم از پل طبیعت و هم از پارک جمشیدیه و حتی از پارک پرواز سعادت آباد بسیار دیدنی است.
یکی از مقولاتی که در بازدید از پارک جمشیدیه بهتر است به آن توجه کنید، نظم موجود در نحوه قرار گیری درختان پارک است که کاملا طبیعی ایجاد شده و گیاهانی هم چون بید مجنون، چنار، نارون، زبان گنجشک، افرای سیاه، سرو، بلوط، سیب و گلابی در آن دیده می شود. کف پوش های ناهموار در سطح پارک هم چنان مشاهده می شود که امیدواریم با رسیدن فصل سرما و یخ، این قسمت مرمت شود.
البته این ناهمواری ها، تا حدودی حس گردش در پارک های جنگلی را برای شما تداعی می کند. اما برای کسانی که با مشکلات حرکتی مواجه هستند و به قولی پا درد دارند، راه رفتن در این پارک توصیه نمی شود.
یکی از قابلیت های پارک جمشیدیه مثل بوستان جوانمردان شهرک غرب تهران، قرار گیری تندیس هایی در سراسر پارک است که بر روی آن، مضامین فرهنگی و هنری و فلسفی و ادبی از مشاهیر فرهنگ و ادب این سرزمین نقش بسته است. این حرکت خوب مناسب است تا در جاهای دیگر شهر نیز دیده شود.
امکانات پارک جمشیدیه عبارتند از نگارستان، آمفی تئاتر، آلاچیق و برکه و آب نمای زیبا که در کنار بوفه های مختلف این پارک، آخر هفته جالب و خاطره انگیزی را برای شما خلق می کند. توجه داشته باشید که این پارک در روز های ۵ شنبه و جمعه ، ده ها برابر روز های عادی هفته، گردشگر دارد.
دیدار از این بوستان سنگی در نقطه شمالی پایتخت را فراموش نکنید. گفتنی است، پارک جمشیدیه با مساحتی به وسعت ۶۹ هزار متر مربع، در سال ۱۳۵۵ احداث رسمی شد و در شهرداری ناحیه ۱ تهران قرار دارد.نشستن بر روی صندلی های چوبی که در زیر پای شما برگ درختان زرد رنگ جمشیدیه قرار دارد، صبحانه و نهار دل انگیزی را سبب می شود که تجربه آن با دوستان و خانواده خالی از لطف نیست.
پارک قیطریه
پارک قیطریه از جمله پارک های خیلی قدیمی تهران و حتی ایران است. قدمتش به بیش از یک و نیم قرن پیش باز می گردد. این منطقه در زمان اتابک اعظم توسط فردی به نام صارم الدوله که از نوادگان خاندان قاجار بود، ساخته شد. پس از صارم الدوله، به نوادگانش رسید و در سال ۱۳۵۲ به خاطر این که بخش هایی از پارک در محدوده شهری واقع شده بود، توسط شهرداری وقت به پارک تبدیل شد.
در سال ۱۳۷۲ نیز، بقیه قسمت های این باغ شخصی توسط شهرداری تهران خریداری شد و اکنون پارک قیطریه، یکی از پارک های جذاب و خاص پایتخت به شمار می رود.جایی که هم چون پارک ساعی، تجربه حرکت تو در تو را به گردشگران می دهد و فضای جالبی دارد. این منطقه برای پیاده روی مناسب است و فرصتی برای گذر از زیر درختان تنومند بیش از ۱۰۰ سال را برایتان فراهم می کند.
Comments
Post a Comment