طالقان یکی از شهرستان های استان البرز به شمار می رود که در منطقه ای خوش آب و هوا واقع شده است. مرکز این شهرستان، شهر طالقان است که با نام شهرک نیز شهرت دارد. در مورد وجه تسمیه این شهر دهخدا این گونه آن را توصیف کرده است«صاحب انجمن آرا و به تبعیت او مؤلف آنندراج، طالقان را معرب این کلمه دانستهاند: «تالکان و تلکان، نام دو ولایت است یکی در خراسان و دیگری در حوالی شهر قزوین که نخست تلک، که سنگی است سفید و براق و معرب آن طلق، در آنجا یافته شد، بنابراین، این نام یافت و طالقان معرب آن است کذا فی القاموس». این شهرستان یکی از مناطقی در ایران به شمار می رود که به خاطر آب و هوایی که دارد در فصل های گرم سال مملو از جمعیت می شود و مقصدی مناسب برای گردشگری به حساب می آید. این شهرستان علاوه بر طبیعت بکر و آب و هوای مطلوب، جاذبه های گردشگری دیگری نیز دارد که برخی از آنها شامل منزل آیتالله طالقانی، قلعهها، امامزادهها، مقابر، حمامها، آسیابهای آبی و ... می شود. همین المان ها این شهرستان را به مقصدی بسیار عالی برای سفر تبدیل کرده است. یکی از مراکز گردشگری این شهرستان، آستان مقدس امامزاده قاضی میرسعید به شمار می رود که سالانه افراد زیادی به هوای زیارت از این محل راهی سفر می شوند.
معرفی آستان مقدس امامزاده قاضی میرسعید
امامزدگان از جمله اماکنی هستند که از دیرباز افراد زیادی به دلیل دیدار و زیارت از آنها پا در راه سفر می گذاشتند. شهرهای زیادی در ایران وجود دارند که در آنها می توانید امامزادگانی را مشاهده کنید، شاید دلیل این موضوع را بتوان ارادت مردم ایران ائمه اطهار دانست. یکی از این امامزادگان در شهرستان طالقات استان البرز قرار دارد و با نام آستان مقدس امامزاده قاضی میرسعید در بین اهالی شناخته می شود. امامزاده قاضی میر سعید در شهرستان ساوجبلاغ، بخش طالقان، روستای حسنجون و سیدآباد قرار گرفته است. حضرت قاضی از نوادگان امام محمدباقر(ع) به شمار می آید که در دورهی صفویه وزارت دربار را بر عهده داشته است. به دلیل اینکه ایشان قضاوتی عادلانه داشتند در بین مردم با نام قاضی شهرت پیدا کردند. بنای ساختمان امامزاده در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۲۴۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. تاریخ اولیه ساخت این ساختمان به قرن نهم و دهم هجری باز می گردد. بر اساس سنگ قبر امامزاده، حضرت قاضی میرسعید در سال 926 می زیسته است. اگر تمایل دارید در مورد این امامزاده اطلاعات بیشتری کسب کنید می توانید ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را مطالعه کنید.
معماری و ساختار امامزاده قاضی میرسعید
پلان ساختمان امامزاده به صورت مستطیل شکل است که مساحتی برابر با 120 متر مربع دارد و از ویژگی های ساختمان آن می توان به بدون گنبد بودنش اشاره کرد، همچنین سقف بنا به صورت شیروانی است. در اطراف این بنا قبرستانی وجود دارد که احتمالا به خاطر وجود امامزاده است. این امامزاده بر روی تپه ای در فراز روستا قرار دارد که از لحاظ آب و هوایی مکان بسیار مناسبی دارد. در محوطه این امامزاده تعداد زیادی درخت وجود دارد که جلوه ای ویژه به این محیط داده اند. مصالح به کار رفته در این بنا، سنگ و چوب و ساروج است.
Comments
Post a Comment